集成电路学院

特聘教授、博导

研究领域:北斗新时空物联技术及产业化

个人简介

邢建平,山东大学微电子学院特聘教授、博导,创新创业学院/国际创新转化学院副院长,教育部新世纪优秀人才、省教学名师、省课程思政名师、齐鲁最美科技工作者、泰山产业领军人才。担任山东省工研院(山东大学)北斗新时空智慧产业发展协同创新中心主任、省北斗科普工作室负责人,长期从事我国自主北斗新时空物联技术及产业化,成果达到国际先进/国内领先水平,产教协同下创新驱动创业实践育人工作,主持国家重点研发计划、国家发改委重大专项、国家双创基地、国家新工科教改、国家双创学院、国家一流专业、国家一流课程等国家、省部项目30项;SCI/EI论文收录100余篇,授权发明专利56项,出版专著/教材8部;获国家教学成果二等奖2项、省部级科教成果特/一等奖9项、二等奖10项。担任教育部创新方法教指分委委员、ICAN创新创业大赛全国执行主任、全国电赛/建模赛区秘书长等,指导互联网+国金/国银、iCAN总冠军、挑战杯国银等各级学生获奖百余项。

北斗新时空物联技术及产业化

代表性成果

【1】范曹明.Ground-based PPP-RTK for pseudolite systems. JOURNAL OF GEODESY, 95,2021.

【2】范曹明.Portable anechoic chamber-type calibration and the effect of phase corrections on the results of indoor positioning. GPS SOLUTIONS, 26,2022.

【3】董彦辰.A Study on the Detecting Cycle Slips and a Repair Algorithm for B1/B3. ELECTRONICS, 10,2021.

【4】董彦辰.Development of polyphenylene oxide-based microwave composite substrate and its application in microstrip antenna. Journal of Materials Science: Materials in Electronics, 33:1183,2022.

【5】Chai, Dashuai.A novel method of ambiguity resolution and cycle slip processing for single-frequency GNSS/INS tightly coupled integration system. Advances in Space Research, 69:359,2022.